Fanget søppel på stranden

Drammen havn og Kirkens Bymisjon gikk i år sammen om å rydde opp langs Gullaugodden. 80 fulle sekker søppel ble fangsten i det våte været.

Moelven velger Drammen Havn

Det skandinaviske industrikonsernet Moelven velger Drammen som eksporthavn for sin omfattende produksjon av pellets.

Får ni millioner til landstrøm

Drammen havn har fått ni millioner kroner i støtte fra Enova til å etablere landstrømanlegg på Holmen.

Tester flytende søppelspann

Drammen havn er én av tre norske havner som tester ut en ny oppfinnelse mot forsøpling i havet.

Drammen havn på skinner

Drammen havn er igjen tilbake med container-tog etter at jernbanesporet har vært stengt siden 2015. Green Cargo vil kjøre to ukentlige avganger til alle destinasjoner i landet.

Lot seg begeistre

Södertälje er for Sverige det Drammen er for Norge. Fredag møttes havnene i de to byene.

Årsrapporten er ute

For første gang gir vi ut årsrapporten i digital form. Her finner du hovedtallene og filmklipp av høydepunktene fra 2016.

Går mot ny bilrekord

Pilene peker oppover for nybilimporten. Totalt har det kommet 45 055 nye biler til Norge over Drammen havn så langt i år. Det er en økning på 5,5 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Norges mest effektive havn

Den nye jernbaneterminalen på Drammen havn fører til at 30 prosent av bilene fraktes direkte videre på bane i stedet for å belaste veinettet.

Mer effektivt fra båt til tog

Når jernbaneutbyggingen på Holmen er ferdig om fem måneder så vil det bli en enda mer effektiv logistikk for håndtering av biler og containere.

Europa samlet i Drammen

Den europeiske havneorganisasjonen (ESPO) valgte Drammen som vertshavn da de skulle på sin årlige befaring.

Drammen havn slår alle rekorder

Aktiviteten på Drammen havn er større enn noen gang. I 2015 ble det satt rekorder på nesten alle områder. Nå legges det til rette for mer vekst.

Drammen havn på direkten

Aktualitetsprogrammet ”Norge nå” på NRK 1 viet Drammen havn full oppmerksomhet i beste sendetid sist tirsdag. 

Vant båtopplevelse på fjorden

Klasse 6A ved Bragernes skole innkasserte årets førstepremie i skolekonkurransen til Drammen havn. Her ser vi de unge, jublende vinnerne feire seieren.

Norges elbil-havn

Fire av fem elbiler har vært innom Drammen havn før de ruller ut på norske veier.


50 kilometer med kabel

I disse dager foregår historiens største utskiping av kabel fra Drammen havn. 50 kilometer med kabel skal fraktes med spesialfartøy til USA.

Årets beste skoleoppgave

Klasse 6A ved Bragernes skole vant Drammen havns skolekonkurranse i år.

Verdens største rederi velger Drammen havn

Redergiganten Maersk Line velger Drammen havn som langsiktig samarbeidspartner etter en kort og vellykket prøveperiode. Avtalen knytter havna i Drammen til et verdensomspennende sjøtransportnettverk og kan gjøre den til landets nest største containerhavn.

Doblet volum på fem år

Den totale godsmengden ved Drammen havn har blitt doblet på fem år, og bilimporten har ikke vært større siden jappetiden.

Økt krankapasitet på Drammen havn

Drammen havn har mer enn doblet sin kapasitet på containeroperasjoner ved å investere i Norges største mobile havnekran.

Takket av etter 27 år

Knut Roar Gustavsen (67)  takket for seg etter 27 innholdsrike år på Drammen havn.

Ny driftsleder

Audun Veiby (50) fra Lier er ansatt som ny driftsleder ved Drammen havn.

Tusenvis tok turen til havna

Det var folksomt på havna søndagen under Drammen Elvefestival, da Drammen havn inviterte til “Åpen havn”. Det var mulig å få omvisning på en bilbåt, prøve seg som rallyfører og gravemaskinfører, besøke utstilling med nye og gamle biler og se nærmere på isbryteren ”Thor III”, kystvaktas ”KV Nornen” og galeasen ”Christiane”.

Bilimporten mellom to permer

Drammen havn er Norges suverent største importhavn for biler og ledelsen ønsker at markeringen av 50-årsjubileet for bilimporten skal vare lenge. Historien er derfor samlet mellom to permer i boka ”Bilimporten over Drammen havn gjennom 50 år”.

Odin fikk sin Frigg

Etter å ha vurdert nærmere 300 forslag, var det ett navn som pekte seg ut til å passe ekstra godt. Den nye krana på Drammen havn skal hete Frigg. – Vi takker alle som har engasjert seg og sendt inn forslag, sier Jarle Hansen, teknisk sjef ved Drammen havn.

Årets vinner av skolekonkurransen

Klasse 6C ved Øren skole gikk av med seieren i konkurransen ”Mitt skip er lastet med”. Etter sommeren får de en tur med galeasen Christiane, som belønning for den gode innsatsen.

Vi søker etter driftsleder

Vår driftsleder skal gå av med pensjon og vi søker derfor hans etterfølger. Stillingen har det daglige ansvaret for syv kran- og vedlikeholdsmedarbeidere, og har ansvar for drift og vedlikehold av kaier, arealer, bygninger og alt teknisk utstyr og innretninger som inngår i havnens operative virksomhet.

Norges største ”partytelt” tok sjøveien

6000 kvadratmeter flytende festplass ble slept fra Drammen havn til Veritas-bygget.

Hva skal krana hete?

Drammen havn har gått til innkjøp av en ny kran som kan løfte hele 140 tonn. Nå trenger vi din hjelp til å finne et passende navn til krana! Krana er større, raskere og mer effektiv enn havnas nest største kran, Odin.

Løftet om bord 600 tonn

Kranen ”Odin” løftet nylig 600 tonn med ”juletrær”, til en verdi av flere hundre millioner kroner, om bord i frakteskipet ”Arctic Rock”. Det er ikke helt vanlige juletrær vi snakker om, men 52 tonn tunge brønnhodeventiler, som går under bransjebetegnelsen ”juletrær”.

Nye linjer til bilhavna

Rederiet Euro Marine Logistics setter inn to skip som skal trafikkere mellom Zeebrugge i Belgia, Esbjerg, Göteborg, Drammen og Tyne i England.
– Dette er svært positivt, særlig fordi Drammen får kontakt med Göteborg og Esbjerg og andre viktige europeiske havner på ukentlig basis, sier assisterende havnedirektør Ivar Vannebo.

Konferanse: Utvikling av indre Drammensfjord

25. april arrangerer Drammen Næringslivsforening Fjordkonferansen 2014. Havnedirektør Einar Olsen er én av foredragsholderne på konferansen som vil bidra til å gi et helhetsbilde av prosjektene og virksomhetene i indre Drammensfjord og fokusere på mulighetene og utfordringene som ligger der.

Ny kran for de tyngste løftene

Drammen havn investerer nesten 30 millioner kroner i ny kran og dobler kapasiteten på lasting og lossing av containere.

Styrker rollen som Norges bilhavn

Drammen havn styrker posisjonen som Norges viktigste bilhavn. I fjor kom 77.000 biler over havna i Drammen, en økning på 11 prosent.

Mer gods enn noen gang over Drammen havn

Det går mer gods over Drammen havn enn noen gang. I 2013 ble det satt rekorder på nesten alle områder, og omsetningen har aldri vært høyere. Nå planlegger havna utvidelser for å kunne vokse videre.

Tschudi fikk logistikk-pris

Felix Tschudi i Tschudi Shipping Company AS, som nylig åpnet en ny ukentlig containerlinje til Drammen havn, er tildelt Moderne Transport-prisen.

God nyhet for byen og havna

I forslaget til statsbudsjett som ble lagt frem mandag 14. oktober er det satt av 140 millioner kroner til å videreføre arbeidet med å øke kapasiteten for godstrafikk på Holmen. – Gode nyheter for byen og havna, sier havnedirektør Einar Olsen.

Elbilene ruller ut fra Norges bilhavn

Elbilene preger Norges bilpark i stadig større grad og slik er det også på Norges bilhavn. Hittil i år har Drammen havn sett en økning på 40 prosent i antall elbiler i forhold til i fjor, og i disse dager ruller hundrevis av Tesla-biler ut fra havna.

Havnepris til BI student

Helene Stamnes fikk Drammen Havns pris som beste student på spesialisering i logistikkledelse ved BI Drammen.

Forbindelse til tre nye havner: Ny containerlinje fra Baltikum

Som første havn i Oslofjorden får Drammen nå en ukentlig containerlinje fra Finland, Estland og Litauen.  Linjen er etablert av Tschudi Lines og starter i september.

Havnehistorien lett tilgjengelig

I 2012 ble flere titalls hyllemeter med havnehistorie overlevert til byarkivet i Drammen. Nå er også havnas historie tilgjengelig for alle gjennom et ”arkivskilt” som er satt opp ved gang- og sykkelstien ved Tollboden.

Mindre støy og støv i sentrum

– Flytting av godsterminalen til Holmen er bra for både miljøet og sentrumsutviklingen, fastslår byutviklingsdirektør i Drammen, Bertil Horvli. – Dagens godsvirksomhet på Sundland og i Nybyen ønsker vi å avvikle så raskt som mulig, men dette er komplekse spørsmål, sier han.

Pasta og flis ruller inn fra Italia

Tonnevis med italiensk flis og pasta ruller nå inn på jernbanevogner til Scandinavian Shipping & Logistics på Drammen havn. Selskapet tar i mot og videresender varer både fra sjøveien og via jernbane.

Sommeravslutning på Christiane

Elevene fra klasse 6A ved Fjell skole var skjønt enige om at en tur på Christiane var den perfekte måten å starte siste skoleuke før sommerferien på. På sitt andre besøk på Drammen havn fikk de sett havna fra fjorden i strålende sol og på helt flatt vann.

Vinneren er kåret!

Vinneren av Drammen havns konkurranse i forbindelse med Den kulturelle skolesekken er kåret. Klasse 6A ved Fjell skole gikk av med seieren, og mandag 17. juni skal de på tur med Christiane.

Bidrar til betydelig verdiskaping

En samfunnsanalyse utført av det danske byrået GEMBA, viser at Drammen havn har en stor økonomisk betydning for drammensregionen. Havnevirksomheten bidrar direkte og indirekte til 2 160 arbeidsplasser og en omsetning på over fire milliarder kroner.

Øker konkurransedyktigheten til regionale havner

– Drammen havn har levert svært gode resultater i Lo-Pinod-prosjektet, og det er fantastisk å komme hit til Drammen og se resultatene av investeringene med egne øyne. Det sa Detlef Golletz fra Institute for Sustainability som er prosjektleder for EU-prosjektet Lo-Pinod.

Stort EU-prosjekt samles på havna

Drammen havn er med i EU-prosjektet Lo-Pinod som skal gjøre regionale havner mer tilgjengelige, bærekraftige og konkurransedyktige. 18. april er Drammen havn vertskap når 30 deltakere fra EU-prosjektet, samt representanter fra fylkes-kommunen og regionalt næringsliv samles i Skur 1 – Maritim storstue.

Subsea Valley-medlemmer fylte Skur 1

Logistikk sto på agendaen da omtrent 100 medlemmer av interesseorganisasjonen Subsea Valley besøkte Drammen havn. Samlingen startet med en busstur på Holmen for å se hva havna har å tilby av logistikk-kapasitet.

Tung last fra Drammen til Sør-Korea

Båten Wiebke forlot kaia på Langbrygga på Drammen havn med to gassturbiner på 220 tonn om bord. Gassturbinene skal til verdens største skipsverft, Hyundai Heavy Industries i Sør-Korea, og skal brukes på en FPSO (Floating Production Storage and Offloading).

Tidenes beste resultat for Drammen havn

Drammen havns virksomhet øker og driften er god. I 2012 oppnådde havna i Drammen tidenes beste resultat. Omsetningen nådde 57 millioner kroner og resultatet ble omkring 15 millioner kroner.

Søk i Drammen havns arkiver

30 hyllemeter med saksarkiv, kopibøker, dagsjournaler, skipstrafikkslogger, regnskap, statistikk, kart og tegninger, samt gjenstander og fotografier er nå å finne i Drammen Byarkiv og digitalt i Arkivportalen.

– Ingen kø i Nordsjøen

– Sjøveien er fremtiden, sa prosjektleder for kampanjen ”Velg sjøveien”, Hans Kristian Haram, da konferansen fant sted i Drammen. Nesten 60 vareeiere, rederier og andre sjøtransportaktører var samlet i Skur 1 – Maritim storstue for å diskutere fremtidens sjøtransportløsninger og hvordan mer gods skal finne frem til sjøveien.

20 % mer varer sjøveien – Kid velger båttransport

Import- og eksportrettede bedrifter i drammensregionen velger i stadig større grad sjøveien for transport av sine varer. Hittil i år er containertrafikken over Drammen havn økt med 20 %. Fra 2010 til 2011 økte trafikken med 40%.

Ivrige 6.-klassinger på besøk

I løpet av skoleåret 2012/2013 skal 750 6.-klassinger i Drammen kommune på besøk på Drammen havn. Opplegget er en del av Den kulturelle skolesekken, og tirsdag 11. september fikk 6.-klassinger fra Gulskogen skole æren av å være første klasse ut.

Målet er å  flytte gods fra vei til sjø

– Myndighetenes mål er å flytte gods fra vei til sjø, uttalte statssekretær Kristine Gramstad i Fiskeri- og Kystdepartementet da hun talte til årsmøtet i Norsk Havneforening i Drammen.

Havne-Norge samlet i Drammen

Ledere i Norges havner er samlet i Drammen til årsmøte i Norsk Havneforening. De 75 deltagerne ble ønsket velkommen av ordfører Tore Opdal Hansen som understreket at Drammen havn er havn for hele regionen og at havna er meget viktig for Drammen.

Tunnelstein blir ny havn

Stein fra jernbanetunnelen i Holmestrand blir ny havn i Drammen. Transporten av tunnelstein som skal benyttes til videreutviklingen av havneanlegget på Holmen, er nå i gang. Om et års tid kan Drammen havn være utvidet med bortimot 40 dekar.

– Forstår at det haster

– Vi trenger en havn som er fleksibel og litt kommersiell i tankegangen, sier Morten Pettersen i Tschudi Lines North Sea. Rederiet driver dør-til-dør-transport og en linje som, med utgangspunkt i Rotterdam, er innom seks havner rundt Skagerrak på en uke.

Unikt logistikknettverk i Buskerud

– Vi ønsker å legge til rette for mer kostnadseffektiv og miljøvennlig logistikk av varer for næringslivet. Samarbeid mellom ulike aktører er avgjørende for å få optimaliserte logistikkløsninger, sier havnedirektør Einar Olsen, som har vært én av initiativtakerne til logistikknettverket.

Høyteknologisk kabelvirksomhet på havna

Tilknytning til Drammen havn, gode logistikkmuligheter og tilgang på dypvannskai på Holmen har vært avgjørende for Draka Norsk Kabels satsning på sjøkabel.

Nytt medlem i havnas styre

Anita Winsnes fra Røyken er nytt styremedlem i Drammen havn. Winsnes har bred erfaring fra flere sentrale stillinger i byens næringsliv.

Vil fjerne all avgift på sjøtransport

– Dagens politikk presser godstransport over på lastebilen. Nå er det på høy tid å ta et alvorlig grep for å styrke sjøtransporten, og alle avgifter på sjøtransport bør fjernes, sier Einar Olsen, havnedirektør i Drammen og leder av KS sitt havneutvalg.

Militært materiell går sjøveien

Militært materiell til vinterøvelsen Cold Response 2012 ble idag lastet på Drammen havn. – Den hittil største utskipingen vi har hatt av denne typen, sier assisterende havnedirektør Ivar Vannebo.

Ønsker mer varer til Drammen

– Interiørkjeden KID ønsker å ta inn mer av sine varer over Drammen havn, sier logistikkdirektør Robert Steen. 

Nytt beredskapslager for sjøkabel i Drammen

Statnett SF bygger nå nytt beredskapslager for sjøkabler på Drammen Havn.

Saltlager på Holmen

Mestas saltlager er nå i full drift på Holmen.

Rekordtrafikk over Drammen havn

Fjoråret ble et rekordår for Drammen havn. Til sammen 711 000 tonn varer gikk over de offentlige kaiene i 2011.

Ny film om Drammen havn

Drammen havn er viktig for næringslivet i byen og regionen. Den nye filmen viser hvordan ulike bransjer og bedrifter trenger havna for å få løst avanserte transport- og logistikkutfordringer.

Bygger om for OceanSaver

Teknologiselskapet OceanSaver har i dag 42 medarbeidere, men kommer til å vokse de nærmeste årene. Drammen havn bygger nå om Velferden for å tilrettelegge for et selskap i vekst.

Priser og forretningsvilkår

Her kan du lese om priser og forretningsvilkår for Drammen havn fra 1. januar 2012

Ny teknisk sjef

Jarle N. Hansen er nå på plass som ny teknisk sjef ved Drammen havn.

Fra Dubai til Drammen

Når en transformator på 190 tonn skal fraktes fra Dubai til Drammen er sjøveien eneste alternativ.

Tømmerbølge med flere funksjoner

I løpet av 2012 er det sannsynlig at en 500 meter lang tømmerskjerm vil reise seg på sørøst-siden av havneområdene på Holmen. (Illustrasjon: Metropolitan Workshop)

35 km sjøkabel om bord på frakteskip

En 35 kilometer lang sjøkabel er nå på vei fra Drammen havn til Italia, og skal deretter videre til Indonesia. I ca to døgn ble sjøkabelen kveilet om bord på et fraktefartøy fra Draka Norsk Kabels lokaler på havna.

Gunstig for mottak og transport av korn

– Korn tar mye plass, smiler Leif Gunnar Trosterud i Felleskjøpet Agri (FKA) og peker på kornsiloen i havna. Landemerket på Holmen tar imot 53 000 tonn korn i løpet av et normalår.

Havnedirektøren til logistikknettverk Buskerud: Havna er effektiv

– Drammen havn skal være et effektivt ledd i transportkjeden. Det var budskapet fra direktør Einar Olsen til logistikknettverket i Buskerud mandag.

OceanSaver kaster loss

Innen få år skal OceanSaver vokse til 150 medarbeidere. – Da er det bra vi har lokaler det går an å vokse i, sier HR-sjef Nina Fjeldhaug Green.

Varmt vann til verden

– Vi prøver å få flere kunder med på å få varene levert sjøveien. Det er rimeligere og definitivt mer miljøvennlig, sier Nils Anders Lien.

Eksklusivt cruiseskip på besøk

Cruiseskipet MS “Deutschland” valgte å gå til kai i Drammen med sine 520 passasjerer. Mange reiste på utflukt til Oslo, men en god del ønsket heller å se seg om i Drammen.

Maritim storstue åpen i hele sommer

Interessen for den nyåpnede storstua på Drammen havn har vært så stor at det er bestemt å holde Maritim storstue åpen hver lørdag i hele sommer.

Fantastisk åpning av Maritim storstue

Åpningen av Maritim storstue ble en folkefest. Drammen er en ny attraksjon rikere.

Film: Åpning av Maritim Storstue

Åpningen av Maritim storstue ble en folkefest. Drammen er en ny attraksjon rikere.

Maritim storstue i gave til byen

- Velkommen til et moderne samlingspunkt for byens maritime virksomhet, sier havnedirektør Einar Olsen. Det totalrenoverte Skur 1 er havnas gave til Drammens 200-års jubileum. Storstua åpnes under bybursdagen 19. juni.

Den miljøvennlige vannveien

130 digre tømmerbiler måtte tatt turen fra Drammen til Trøndelag for å frakte like mye tømmer som én båt klarer. Båttransport er miljøvennlig transport i praksis.

Nyhetsbrev fra Drammen havn

Drammen havn har gitt ut et nyhetsbrev som blant annet forteller om virksomheten som foregår på havna. Nyhetsbrevet ble sendt ut til leverandører, bedrifter, eiere, politikere, samarbeidspartnere og andre kontaktpersoner. Her kan du lese nyhetsbrevet.

Marine Traffic

Tester ut Marine Traffic kart.

 

Hvordan styrke sjøtransportens konkurranseevne?

En rapport fra Norsk havneforening, Norske Havner, LTL og Kystverket, tar for seg utfordringer og muligheter for nærskipsfarten. Rapporten fremmer 20 forslag for å styrke sjøens konkurransekraft.

Bruker Drammen havn for å teste undervannsutstyr

General Electric Oil & Gas har leid flytekaia på Lierterminalen til Drammen havn for testing av en modulær undervannsbrytermodul. Modulen skal henge på ti meters dyp i omtrent to uker.

Havne-pris til BI-student

Geir Haukaas er tildelt Drammen Havns pris for beste resultat på spesialisering i logistikkledelse ved BI Drammen. Prisen er et stipend på 5000 kroner og ble overrakt av havnedirektøren.

Ruvende besøk

En av verdens største bilbåter, M/V Toreador” har vært på besøk i Drammen. Bilbåkjempen ruvet i landskapet, både på vei inn Drammensfjorden og ved havn i Drammen.

11 kilometer nyutviklet spesialkabel over havna

11 kilometer med nyutviklet spesialkabel er på vei fra Draka Norsk Kabel til Orknøyene. Den nære beliggenheten til havna er avgjørende for kabelfabrikken.

Historisk dag i heftig vær

Historisk dag gikk av stabelen 19. juni, og værguder til tross, mange fant veien til et hyggelig arrangement på havna.

Tunge løft på Drammen havn

I midten av juni var det tunge løft på Drammen havn.  860 tonn høyteknologisk offshoreutstyrble lastet ombord i “Scan Espana” kaia ved Langbrygga på Tangen.

Stor interesse for logistikknettverk i Drammen

Et nytt logistikknettverk med NHO-Buskerud, BI Drammen, Drammen næringslivsforening og Drammen havn i spissen, skal utvikle og utnytte Drammensregionens sterke posisjon innen logistikk.

Historisk dag på havna 19. Juni

Drammen Havn inviterer til historisk dag på lørdag 19 juni fra 1300 – 2000. Bakgrunn er feiringen av 100-årsdagen for DS “Styrbjørn” og 50-årsdagen for “M/S Thor III”

Utmerkelse til havna: Årets logistikkbedrift i Drammen

En visjonær, tydelig og deltagende aktør. Det er noen av grunnene til at Drammen Havn får prisen for ”Årets logistikkbedrift” av byens næringslivsforening.

Denne lasten sparer veien for 500 vogntog

De kjempestore rørene som kommer sjøveien til Drammen i disse dager sparer veien mellom Tyskland og Norge for 500 vogntog.
Det gir store reduksjoner i både trafikk og klimautslipp.

Viktig brikke i lokal og regional utvikling

- Drammen Havn er i dag et velfungerende intermodalt knutepunkt, og viktig som arbeidsplass og næringsaktør. Det var direktørens budskap da representanter fra flere departementer besøkte havnen nylig.

Travle dager for sprek 50-åring

Drammens egen isbryter, Thor III, er egentlig en veteranbåt. Men den lille kraftkaren har ikke ingen problemer med å holde fjorden åpen når kulda fester grepet.  I år fyller Thor III 50 år.