logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

60 sekker søppel fra Drammensfjorden

strek
03.05.2018

De ansatte ved Drammen havn har ryddet i strandsonen, og oppfordrer andre bedrifter langs fjorden til å gjøre det samme.

image
– Det blir kastet utrolig mye søppel i naturen. Her trengs det opprydding, slår kaikontrollør Erik Mortensen fast. Han ryddet på Holmen sammen med kollega Gudveig Bellen Nordahl.
Foto: Unni Claussen

De ansatte ved Drammen havn stilte mannsterke til ryddedugnad onsdag og fredag i den nasjonale strandryddeuken og plukket i løpet av den første dagen 60 sekker med avfall i tillegg til større gjenstander.
– I år fikk med med oss Oslofjorden Friluftsråd som stilte med en spesialfartøy som kommer til i bukter og steder man ikke når fra land. Vi plukket rundt kaia på Gullaug, på strekningen mellom Hyggenvika og Gjerdal og ved Solumstrand renseanlegg. Vi fant blant annet bildekk, plastkasser, rør og annet skadelig avfall på avveie, forteller koordinator for strandryddingen Gudveig Bellen Nordahl.

Samarbeidspartner
Havna er i år som i fjor samarbeidspartner for Strandryddeaksjonen sammen med andre nærliggende kommuner og Oslofjorden Friluftsråd. Bedrifter og innbyggere har kunnet komme til havnekontoret for å hente sekker og hansker fra Hold Norge Rent.
– Innbyggere kan komme å hente utstyr hos oss også i ukene fremover. I tillegg har vi sendt ut en oppfordring til et utvalg av bedrifter som holder til langs fjorden. Vi håper mange av dem tar utfordringen og rydder strendene også etter at den nasjonale dugnaden er over. Strandrydding er noe vi kan og bør drive med gjennom hele sommersesongen, oppfordrer Nordahl.


Bekymret for livet i havet
De ansatte ved Drammen Havn opplever den marine forsøplingen på nært hold og er bekymret for den store miljøbelastningen forsøplingen, og spesielt plasten, forårsaker. Plast blir aldri helt borte og blir som kjent til microplast som er svært skadelig for fisk og det øvrige marine miljøet.
– Marin forsøpling er et stort og økende miljøproblem for alt liv i havet. Vi opplever et voksende engasjement for å rydde plastavfall, sier havnesjef Einar Olsen.
Han legger til:
– Som havn er vi avhengig av et sunt maritimt miljø og ønsker at havnevirksomheten her i Drammen være minst mulig belastende på det sårbare livet i havet,  avslutter Olsen.

drammanhavn
drammanhavn
drammanhavn
drammanhavn
Også i år inviteres innbyggerne og bedrifter rundt Drammensfjorden til å være med å rydde i vannkanten. De ansatte plukket sammen med Oslofjorden Friluftsråd 60 sekker avfall pluss endel større enheter fra områdene Gullaug, Hyggenvika og Solumstrand. Alle foto: Oslofjorden Friluftsråd

For ytterligere spørsmål eller henvendelser, kontakt Gudveig Bellen Nordahl i Drammen havn på  959 01 418

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies