logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Julekranene er tent

strek
16.12.2016

Akkompagnert av Konnerud Musikkorps og et spektakulært fyrverkeri ble julekranene på Holmen tent sist torsdag.

image
FARGERIKT: Det har blitt skikkelig fargerikt på sydsiden av Holmen etter at de to store hovedkranene har blitt lyssatt. Foto: Torbjørn Tandberg

Det var folksomt utenfor Skur 1 på Tangen da styreleder Johan Baumann ved Drammen havn og havnedirektør Einar Olsen ønsket velkommen til julekrantenning med gløgg og pepperkaker attåt.

Fra havna på Strømsø hadde tilskuerne orkesterplass da de to kranene på motsatt side av elveløpet ble lyssatt. Lysene på Holmen-kranene vil spille i forskjellige farger som skifter etter årstid og anledning.

BIDRAR TIL FORVANDLINGEN

– Bakgrunnen for å belyse de store kranene er et ønske om å bidra til den forvandlingen som skjer, og som har skjedd, i Drammen. Byen har endret seg fra ”Den Grimme Elling” til en flott svane gjennom en byutviklingsprosess hvor estetikkgrep er viktig. Drammen havn er en del av dette positive bybildet med blant annet en flott havnepark som ble anlagt på nordsiden av Holmen i 2009. 

– Nå gjør vi også et tiltak på sydsiden av Holmen gjennom lyssettingen av de to store hovedkranene som kan ha ulike farger enten det er i forhold til årstider eller i forhold til spesielle begivenheter.  På verdens miljødag kan kranene for eksempel lyse grønt. De kraftige lyskasterne gjør at kranene kan ses fra åsen rundt byen, sa styreleder Johan Baumann før han erklært julekranene velkommen i bybildet.

Havnedirektør Einar Olsen håper at de på denne måten bidrar til å synliggjøre Drammen havns betydning som import- og eksporthavn og gjør drammenserne stolte av havna si.

image
HAVNEMUSIKK: Konnerud Musikkorps stod for den musikalske underholdningen da julekranene ble tent torsdag. Foto: Torbjørn Tandberg

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen