logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

På tur med isbryteren ”Thor III”

strek
13.02.2019

Isbryteren «Thor III» gjør en viktig jobb for Drammen havn og de som ferdes på Drammensfjorden vinterstid. Nå har ett av oppdragene blitt vakkert skildret i en fotoblogg.

image
ISBRYTING:
”THOR III” har brøytet ”vei” gjennom isen i Drammensfjorden. Foto: Jan Roger Lie

Bypatriot, skribent og fotograf; Jan Roger Lie var i februar med isbryteren ”Thor III” på oppdrag, og i den forbindelse ble det laget en flott fotoblogg om isbryteren og livet ombord.

Her følger et lite utdrag fra bloggen: 

”Thor III” er båten man nærmer seg med en god porsjon ærbødighet og respekt. For en som er født tidlig på sekstitallet på Tangen, har den alltid vært der ute i isen et sted som et symbol på kraft og kontinuitet der den beveget seg ut gjennom tykk fjordis i fordums fimbulvintre.

Klokken er litt over seks en tidlig kald og mørk februarmorgen når jeg runder Drammen Tollbod og får øye på isbryteren over alle isbrytere; Thor III, der den ligger til kai mellom store snøhauger, sjøspeidernes Christiane og gamle fiskebåter på nordsiden.

Det kjennes unektelig litt rart å gå ombord og skulle få anledning til å være med isbryteren ut i fjorden. Tankene går tilbake til guttedagene, da man sto der på moloen på Tangen og så Thor III gå ut i råka mot Svelvik. Lyden av isknusing blandet seg med dyp motordur der ute mens duvende is la seg etter. Den var et imponerende skue for en liten guttepjokk.”

LES MER: https://www.espressofoto.no/blog/thor-iii-en-reise-i-tid-og-rom


image
ERFARING:
Det er ikke uten grunn at maskinistene er seniorer. Her er Terje Bjerén(t.v.) og Asbjørn Andreassen i aksjon i maskinrommet på ”Thor III”. Foto: Jan Roger Lie

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies