logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Unifeeder samles i Drammen

strek
15.09.2016

Nord-Europas største containerrederi for feeder-last, Unifeeder, har valgt Drammen som norsk hovedkontor.

image
NY SJEF. Eskil Ødegaard har tatt over som daglig leder i Unifeeder Norway som nå har flyttet inn i nytt hovedkontor i Langesgate 1 på Strømsø.

Det danske rederiet har i dag 400 ansatte fordelt på 11 land.  Hovedkontoret ligger i Århus i Danmark der det er 85 ansatte. Det internasjonale konsernet har et omfattende nettverk av linjer som dekker hele Nord-Europa.

I fjor kjøpte Unifeeder opp Tschudi Lines for å styrke short sea-marked. Tschudi hadde inntil da drevet med container-transport til og fra Drammen havn i åtte år, og Unifeeder har valgt å opprettholde denne aktiviteten med to ukentlig anløp fra Baltikum, England og Nederland.

40.000 CONTAINERE I ÅRET
Siden oppkjøpet har Unifeeder Norway hatt en shortsea-avdeling i Tollbugata i Drammen og en feeder-avdeling i Oslo. Nå har konsernet valgt å flytte Oslo-avdelingen til Drammen. Der har de samlokalisert ti ansatte i et nytt lokale i Langesgate 1 fra og med 1. september. Lokalet ligger midt mellom Drammen havns administrasjonsbygg og jernbanestasjonen.

– Vi skulle samlokalisere og trengte mer plass. Valget falt på Drammen fordi det var flest ansatte her fra før og på grunn av nærheten til Drammen havn, sier nyansatt daglig leder, Eskil Ødegaard som overtok som Country Manager fra og med august i år etter Christian Amundrød.

– Unifeeder Tschudi Express har hatt en positiv utvikling, og totalt frakter vi rundt 40.000 containere via Drammen havn i året. Det er jo et felles mål å flytte mer gods fra vei over på sjø, og vi ser for oss at Unifeeder vil ta vår del av denne veksten, forteller en optimistisk Ødegaard.

– ANERKJENNELSE
Havnedirektør Einar Olsen ser det som en stor anerkjennelse at Unifeeder valgte Drammen som hovedkontor i Norge.

– Det er spennende at et stort container-rederi som Unifeeeder har valgt å legge hovedkontoret til Drammen. Vi er jo en forholdsvis ung containerhavn, og dette er derfor en viktig anerkjennelse for oss. I tillegg er det fint for Drammen som by at et stort internasjonalt rederi etablerer seg her med norsk hovedkontor, sier havnedirektøren.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen