image

Den fargerike havna

Publisert: 02.11.2016.

Drammen havn er mer fargerik enn de fleste norske havner med flere innslag av spennende graffiti. Siste tilvekst er en vegg med 20 dekorerte containere.

image
TØMMERFLØTING: Den 11 meter høye og 60 meter brede graffiti-veggen med containere på Holmen er dekorert av Eric Ness Christiansen og Mikael Noguchi. Temaet er som seg hør og bør; tømmerfløting

Det dreier seg om en 700 kvadratmeter graffitidekorert vegg rett ved det nye jernbanesporet og innkjørselen til containerhavna på Holmen.

Det er hovedsakelig benyttet utrangerte containere, men to av containerne er nye og skal benyttes som lager. Bak kunstverket står graffitikunstner Eric Ness Christiansen fra Drammen og illustratøren Mikael Noguchi.

Temaet er tømmerfløting, og veggen er godt synlig for både de som kjører på motorveien eller tar toget gjennom Drammen. – Vi håndterer jo 65.000 containere årlig her på havna, men dette er de første vi har dekorert, smiler assisterende havnedirektør Ivar Vannebo ved Drammen havn.
 
Og det er ikke bare på Holmen at havna har gjort omgivelsene fargerike. Det hele startet på Strømsø-siden av Drammen havn der blant annet en vegg på Tangenkaia er dekorert med sjørøver-motiv. Og på baksiden av tidligere Christophersens Smie og Mekaniske Verksted, som nå leies av Kontorcompaniet, finner man et stort Marilyn Monroe-portrett.

– ØNSKER Å LIVNE OPP
I tillegg har byens graffiti-kunstnere fått boltre seg fritt på den lange veggen til det gamle havnelageret, skur 3 og 4, mot Havnegata.

– Vi ønsker å livne litt opp på havna, og kanskje kan dette også være med på å endre litt av folks oppfatning av at havner er noe stort, grått og kjedelig. Når det det gjelder den nye store graffiti-veggen på Holmen så vil den i tillegg til å være et fargerikt kunstverk også ha en funksjon med tanke på å skjerme for container-aktiviteten ytterst på havna, forklarer Vannebo.

image
GRAFFITI-CONTAINERE: – Vi ønsker å livne opp litt førsteinntrykket av havna. I tillegg skjermer veggen mot aktiviteten på containerhavna, sier assisterende havnedirektør ved Drammen havn, Ivar Vannebo.