image

Lastet 215 tonn sjøkabel

Publisert: 02.01.2018.

Tidlig i forrige måned var det nederlandske skipet ”Merweborg” innom Drammen havn for å laste sjøkabel fra subsea-avdelingen til Draka Norsk Kabel.

image
TUNG LAST. Det 134 meter lange nederlandske skipet ”Merweborg” i ferd med å laste ombord 215 tonn sjøkabel fra Draka på Drammen havn. Foto: Knut Brevik Andersen

Ved hjelp av flytekranen Taklift ble det lastet ombord en basket og en kabeltrommel fra Draka-fabrikken som nå eies av italienske Prysmian Group.
Det dreier seg om totalt 215 tonn sjøkabel som ble skipet til Vlissingen i Nederland. Kablene skal benyttes i den tyske vindmølleparken Wikinger i den tyske delen av Østersjøen.

– Det går sjøkabler mellom vindmøllene i parken, og kablene som ble lastet ombord i Drammen skal være reservekabler i tilfelle det oppstår brudd i de ferdigmonterte kablene eller hvis kablene blir ødelagt av passerende skip, opplyser havneinspektør Morten Hansen ved Drammen havn. 

Selskapet Iberdrolas har investert over 14 billioner kroner i prosjektet som blant annet består av 70 vindmøller. Samlet sett vil vindmølleparken i Østersjøen kunne generere omkring 350 MW.