image

Tunge løft på Drammen havn

Publisert: 18.06.2010.

I midten av juni var det tunge løft på Drammen havn.  860 tonn høyteknologisk offshoreutstyrble lastet ombord i “Scan Espana” kaia ved Langbrygga på Tangen.

Dresser Rand på har avdelinger i både Drammen og på Kongsberg der de produserer gassturbbiner for offshorebransjen. Kjempeturbinen som i juni ble lastet ombord i det splitter nye spesialskipet “Scan Espana” skal monteres på en av oljeselskapet Petrobras’ rigger utenfor kysten av Brasil.

- Dette oppdraget er et eksempel på hvordan havna kan betjene eksportindustri på en hensiktsmessig måte, sier havneinspektør Morten Hansen. 
Stort og tungt
De største elementene som ble lastet ombord i Scan Espana veier 175 tonn og er sju meter brede, og bare å  sikre dem for løft tar opp til en time. 
- Enten det er små - eller som i dette tilfellet svært store - kolli som skal skipes ut,  legger vi til rette for en enkelt og effektiv vei ut i verden,  sier havneinspektøren.
Avskiper fornøyd
Hansen sier havna gjerne samarbeider med en enda større del av lokal og regional eksportindustri, og driftssjef Stein Aanonsen i Dresser Rand er avskiper mener Drammen Havn har vært en god samarbeidspartner på oppdraget.
- Servicen er god og varene håndteres profesjonelt. Dette er jeg svært fornøyd med, sier han.
Scan Espana er 140 meter langt og 23 meter bredt, kommer rett fra verftet i Tyskland.  Båtens agent er drammens-firmaet Motorships AS.

imageimage