logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

20 % mer varer sjøveien – Kid velger båttransport

strek
10.10.2012

Import- og eksportrettede bedrifter i drammensregionen velger i stadig større grad sjøveien for transport av sine varer. Hittil i år er containertrafikken over Drammen havn økt med 20 %. Fra 2010 til 2011 økte trafikken med 40%.

– For Kid er sjøveien den beste, billigste og mest miljøvennlige måten å ta varene inn til Drammen og Norge på, uttaler logistikkdirektør i Kid Interiør, Robert Steen. Bedriftens hovedkontor ligger i Drammen, og hit kommer gardiner, sengesett og annet interiør med båt. Nå legger gardinkjempen planer for utvidelse og mulig flytting til Lier – enda nærmere fjorden og havna.

Onsdag presenterer Robert Steen Kid Interiørs transportfilosofi og begrunner hvorfor sjøtransport er mest lønnsom under konferansen ”Velg Sjøveien” som arrangeres i Drammen. En rekke vareeiere og rederier deltar på konferansen som arrangeres i Maritim Storstue på Drammen havn og som er et ledd i storsatsningen for å få enda flere til å velge sjøtransport.

– Målet med konferansen er å gjøre brukere og andre oppmerksomme på sjøtransportens fordeler, uttaler havnedirektør Einar Olsen ved Drammen havn, og understreker de miljømessige fordelene, prisen og fremkommeligheten. – Det er aldri kø til sjøs, sier havnedirektøren og understreker at også godset bør reise kollektivt.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies