logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

50 kilometer med kabel

strek
20.04.2015

I disse dager foregår historiens største utskiping av kabel fra Drammen havn. 50 kilometer med kabel skal fraktes med spesialfartøy til USA.

image
HISTORISK: 50 kilometer med kabel ruller nå ut fra Draka Norsk Kabels anlegg på Drammen havn og om bord på Prysmian Groups spesialfartøy ”Cable Enterprise” på Drammen havn. En historisk dag for administrerende direktør i Draka Hans Henrik Brusgaard (t.h.) og havnedirektør Einar Olsen (t.v.). Bak fra venstre: John Henry Harberg, Draka, Stuart Emmerson, Prysmian Group, Bernt Ruud, Draka og assisterende havnedirektør Ivar Vannebo.
Det dreier seg om de største og mest avanserte sjøkabler som noensinne er produsert av Draka Norsk Kabel på Drammen havn, og det er snakk om ikke mindre enn 2.600 tonn med kabel.

Det tradisjonsrike selskapet er en del av det internasjonale konsernet Prysmian Group, som er verdens største leverandør av kabler. Kablene skal brukes i kraftforsyningen til ExxonMobils olje- og gassinstallasjoner i California. For å kunne gjennomføre prosjektet er det gjort store investeringer i produksjonsanlegget på Drammen havn, med ny stor kabelkarusell for lagring og utlasting av de 2.600 tonn tunge kablene.

Det omfattende produksjonsarbeidet på Holmen er ferdig, og en avansert utlasting over i konsernets spesialfartøy ”Cable Enterprise” er nå i gang. Kabelen, med en omkrets på 20 centimeter, føres direkte fra karusellen på land til karusellen om bord i leggeskipet ”Cable Enterprise”. Båtturen fra Drammen havn til California tar ikke mindre enn to måneder.

Prysmian Groups erfarne installasjonssjef, Stuart Emmerson, er svært fornøyd med arbeidsforholdene på Drammen havn. – Jeg har vært innom mange havner rundt omkring i verden, men servicen og forholdene her ved Drammen havn har vært spesielt bra, sier Emmerson.

Havnedirektør ved Drammen havn, Einar Olsen, ser også veldig positivt på det som nå skjer ved Draka Norsk Kabel. – Det er utrolig spennende og gledelig at store internasjonale aktører går inn med tunge investeringer i selskap her i Drammen, blant annet fordi byen ligger i nær tilknytning til en velfungerende havn. Det som skjer på Draka er svært positivt, siden dette er en viktig og stor arbeidsplass i Drammensregionen, sier Olsen som mener dette understreker hvor viktig havna er for en rekke bedrifter og arbeidsplasser i regionen.

– I følge Gemba-rapporten fra 2013 bidrar havnevirksomheten i Drammen direkte og indirekte til 2.160 arbeidsplasser og til en omsetning på over fire milliarder kroner, sier havnedirektøren.

image
SPESIALFARTØY: ”Cable Enterprise” vil bruke nærmere to måneder på turen fra Drammen havn til California. Prysmian Groups erfarne installasjonssjef, Stuart Emmerson, er svært fornøyd med servicen de har fått på havna.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies