logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Bilimporten mellom to permer

strek
21.08.2014

Drammen havn er Norges suverent største importhavn for biler og ledelsen ønsker at markeringen av 50-årsjubileet for bilimporten skal vare lenge. Historien er derfor samlet mellom to permer i boka ”Bilimporten over Drammen havn gjennom 50 år”.

I boka fortelles historien om ”to visjonære menn”, shippingmannen Knut E. Møinichen og havnefogd Reidar Lyngaas som la grunnlaget for bilbyen Drammen og bidro til at den første bilen ble landsatt i Drammen i mars 1964.

I tillegg til Møinichen og Lyngaas, er Toyotas Per Baumann og Nissans Roy Johansen viet oppmerksomhet i boka som de første til å etablere seg i Drammen med sine bilmerker.

Livet og aktiviteten på bilhavna i Drammen gjennom 50 år beskrives i flere kapitler og formidler at svært mange mennesker er sysselsatt i virksomheter som er knyttet til bil –  for eksempel import, klargjøring, montering med mer.

At importen av biler er en viktig bidragsyter til verdiskapningen i regionens næringsliv og gjør Drammen viden kjent på en positiv måte, understrekes i kapitlet med regiondirektør Per Steinar Jensen i NHO og daglig leder Hans-Petter Tonum i Drammen Næringslivsforening.

I boka er det også funnet plass til historien om de russiske bilene som kom til Drammen i store kasser – og at disse kassene ble brukt til å bygge hytter og garasjer i distriktet.
Og at Drammen havn bidrar til å realisere den amerikanske drømmen for mange privatpersoner ved at de kan hente sin egen-importerte amerikaner på havna i Drammen.

– Det er fint å kunne samle en viktig del av Drammens nyere historie på denne måten, slik at den blir bevart, sier havnedirektør Einar Olsen.

Boka er laget av Godt Sagt kommunikasjon og fotograf Torbjørn Tandberg, og vil bli distribuert i begrenset opplag til Drammen havns forbindelser.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies