logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Eksklusivt cruiseskip på besøk

strek
28.06.2011

Cruiseskipet MS “Deutschland” valgte å gå til kai i Drammen med sine 520 passasjerer. Mange reiste på utflukt til Oslo, men en god del ønsket heller å se seg om i Drammen.

MS “Deutschland” er bygget i 1998, og er et meget eksklusivt skip med kun plass til 520 passasjerer. Et mannskap på hele 260 personer sørger for at gjestene har det svært komfortabelt ombord.

Hjertelig velkommen

– VI fikk en henvendelse fra rederiet. De ønsket å anløpe Drammen, og da sier vi naturlig nok hjertelig velkommen, sier assisterende havnedirektør Ivar Vannebo. – Mange tror de valgte å gå til Drammen fordi det ikke var plass i Oslo, men det er ikke tilfelle. Rederiet ønsker å prøve ut nye anløpssteder, og fant Drammen interessant, sier Vannebo.

Kan bli flere anløp

I samarbeid med reiselivet i regionen, forsøkte Drammen havn for en del år tilbake å etablere Drammen som en cruisehavn. – Vi arbeider i dag ikke aktivt mot cruisemarkedet, men vi ser at noen rederier finner Drammen interessant, sier Vannebo. – Drammen kan være et supplement til Oslo.

På bytur

I samarbeid med Rådet for Drammensregionen satt Drammen havn opp shuttlebuss mellom skipet og Bragernes torg. Mange av passasjerene valgte å benytte seg av denne, mens andre benyttet anledningen til en spasertur langs elvebredden opp mot Strømsø og Bragernes. – Det var også satt opp ulike utflukter til Oslo. Noen var borte hele dagen, mens andre valgte formiddagen i Oslo og ettermiddagen i Drammen. MS “Deutschland” forlot byen tirsdag kveld.


image

Se film fra dt.no

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies