logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Norges elbil-havn

strek
22.04.2015

Fire av fem elbiler har vært innom Drammen havn før de ruller ut på norske veier.


image
ELBIL-FEIRING PÅ HAVNA: Havnedirektør ved Drammen havn, Einar Olsen og generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu, kunne feire at at elbil nummer 50.000 i Norge rullet ut fra havna. Bilen fikk det symbolske skiltet EL 60000 fordi skiltserien opprinnelig startet på 10.000. Fire av fem nye elbiler kommer til Norge via Drammen havn.

Begivenheten ble markert av Norsk elbilforening med fanfare, utstilling av de ulike elbil-modellene og en Tesla Model S som var utstyrt med det symbolske registreringsskiltet EL 60000. Grunnen til dette er at den første elbilen som kom til Norge fikk registreringsnummer 10.000. Det var et massivt presseoppbud til stede for å overvære det hele.

– Dette er en historisk dag for Norge som leder an utviklingen i verden for en utslippsfri biltrafikk. Én av hundre personer i Norge eier i dag en elbil. Elbiler er populære blant norske bilkunder fordi politikerne gir elbilen fordeler. All honnør til politikerne som har lagt til rette for den norske elbil-suksessen, sa Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

40.000 via Drammen havn
Generalsekretæren påpekte at det ikke er tilfeldig at markeringen foregikk nettopp i Drammen. 40.000 av elbilene som har kommet til Norge har nemlig gått via Drammen havn, og blitt klargjort enten ved Autolink eller Auto Transport Service. 

– De aller fleste elbilene kommer til Norge via Drammen, og vi har et godt samarbeid med Drammen havn som både er fremtidsrettet og opptatt av å legge til rette for elbil-importen, sier Christina Bu i Norsk elbilforening.

Kompetanse
Havnedirektør Einar Olsen, som ønsket velkommen, mener markeringen og den store elbil-importen via Drammen havn viser at havna har en svært viktig rolle både i forhold til miljø og arbeidsplasser.

 – Det er svært hyggelig at slike arrangement blir lagt hit til havna. I tillegg til at det skaper positiv oppmerksomhet viser det at Drammen havn er i forkant og har den kompetansen som skal til, påpeker havnedirektør Einar Olsen.

image
PRESSEOPPBUD: Det var stort presseoppbud da elbil nummer 50.000 ble markert på Drammen havn.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies