logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Forbindelse til tre nye havner: Ny containerlinje fra Baltikum

strek
30.08.2013

Som første havn i Oslofjorden får Drammen nå en ukentlig containerlinje fra Finland, Estland og Litauen.  Linjen er etablert av Tschudi Lines og starter i september.

Eskil Ødegaard i Tschudi Lines har det siste året arbeidet med å få linjen på plass og sier markedets respons på tilbudet har vært god. Rundt 40 % av kapasiteten er foreløpig fylt.

– Hovedgrunnen til at vi valgte Drammen som anløpshavn er jernbanelinjen som går helt ned på kaia, sier Ødegård.  Containerne inneholder blant annet ved, briketter og møbler og skal distribueres over hele landet. Enkel omlasting til tog er derfor viktig for vareeierne, sier Ødegaard.

Linjen skal betjenes av to skip som ukentlig anløper Drammen havn natt til lørdag.  Den totale kapasiteten er på 100 containere og Ødegaard sier de mener det er realistisk å få fylt den opp.

Styrker containertilbud i Drammen
– Når Tschudi velger å starte denne linjen får vi for første gang knyttet Helsinki, Tallinn og Klaipeda direkte til Drammen. Det er store varestrømmer mellom Baltikum og Norge og linjen styrker containertilbudet betydelig, sier assisterende havnedirektør Ivar Vannebo.

Tschudis satsing er også noe av bakgrunnen for at havna nå investerer i ny mobil containerkran.

– Den forrige ble kjøpt i 2008 og det er nå behov for å øke kapasiteten ytterligere for å imøtekomme kundenes behov for effektiv containerhåndtering,  sier han.

Anbudsprosessen er startet, og planen er å ha den nye kranen i drift fra litt utpå nyåret 2014.

 

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies