logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

– Forstår at det haster

strek
18.06.2012

– Vi trenger en havn som er fleksibel og litt kommersiell i tankegangen, sier Morten Pettersen i Tschudi Lines North Sea. Rederiet driver dør-til-dør-transport og en linje som, med utgangspunkt i Rotterdam, er innom seks havner rundt Skagerrak på en uke.

– Som selvstendig privat aktør må vi finne rasjonelle transportløsninger for våre kunder. De vi velger å samarbeide med, kan ikke ha regler eller rutiner som gjør det vanskelig for oss å drive, slår han fast.

Ser helhet
I Drammen havn har Tschudi Lines funnet en samarbeidspartner som Pettersen mener ser helheten i logistikkpuslespillet.
– Omlastingsmulighetene og dekningsområdet på jernbane var også viktige da vi valgte å etablere oss her. Det handler også om forutsigbarhet på pris; her betaler vi per container enten de veier ett eller femten tonn.

Imøtekommer behov
Pettersen utdyper behovet for fleksibilitet, spesielt når det gjelder lossing- og lagringsmuligheter.
– I Drammen blir båten losset med en gang den kommer til kai søndag kveld. Jobben gjøres raskt og på et tidspunkt som passer godt med tanke på videre transport og levering av varer ut til kundene.

I Norge anløper Tschudis båt Moss, Larvik og Drammen på halvannet døgn, og har dermed lite å gå på tidsmessig.
– Det er avgjørende for oss å få til en effektiv tilrettelegging rundt lasting og lossing. Drammen er faktisk den første havna rundt Oslofjorden som kunne imøtekomme våre ønsker på dette området.

Flere anløp
Tschudi startet containertrafikken i 2007 med rundt 100 containere per anløp. I fjor var det nærmere 250. For å håndtere økningen har rederiet satt inn en større båt.
– Økningen er gledelig. Det går vanvittig mye last med bil fra kontinentet og hit – og vi vil vise at båt går like fort og er en mye grønnere måte å transportere varer på. På sikt vil det være viktig for oss med flere anløp.

– Hvorfor er næringslivet skeptisk til frakt av gods på sjø?
– Det trengs litt mer planlegging rundt leverings- og lastedager. Vi mener det er overkommelig og at tilbudet vårt ivaretar kundens behov for å styre varetilgangen.
– Skal en bedrift ha to containere med på vår båt, kommer begge til Drammen samme dag. De kan enten leveres umiddelbart eller lagres på kaia til det passer kunden å få dem på døra. Etter hvert er det flere som har oppdaget og bruker denne muligheten, avslutter Pettersen.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies