logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

God nyhet for byen og havna

strek
15.10.2013

I forslaget til statsbudsjett som ble lagt frem mandag 14. oktober er det satt av 140 millioner kroner til å videreføre arbeidet med å øke kapasiteten for godstrafikk på Holmen. – Gode nyheter for byen og havna, sier havnedirektør Einar Olsen.

Foto: Torbjørn Tandberg

– For første gang er vi inne på statsbudsjettet, og det gjør at vi kan sette fullt trykk på det videre arbeidet sammen med Jernbaneverket, sier Olsen.

Det innebærer å legge om spor og klargjøre Holmen for plassering av en midlertidig godsterminal. I første omgang er det godstrafikken fra Sundland som vil flyttes til Holmen, og det er mulig at de nye sporene kan stå ferdig i løpet av 2014. Litt senere vil godstrafikken fra Nybyen også kunne flyttes til Holmen.

– Det betyr at mer av godset vil gå direkte over på jernbane. Vi vil iverksette tiltak som sikrer trygg og effektiv håndtering på Holmen, og Nybyen og Sundland kan bli klargjort for byutvikling. Hele byen vil merke trafikk- og miljøforbedringene umiddelbart, sier Olsen.

– Dette vil føre til at Holmen utvikles som et effektivt knutepunkt. Vi får samlet godset på ett sted og godstrafikken vil ikke ta plass fra persontogene.

– Det er fortsatt noen beslutninger som skal tas og investeringer som må gjøres, men vi er utålmodige til å komme i gang, avslutter Olsen.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies