logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

– Ingen kø i Nordsjøen

strek
12.10.2012

– Sjøveien er fremtiden, sa prosjektleder for kampanjen ”Velg sjøveien”, Hans Kristian Haram, da konferansen fant sted i Drammen. Nesten 60 vareeiere, rederier og andre sjøtransportaktører var samlet i Skur 1 – Maritim storstue for å diskutere fremtidens sjøtransportløsninger og hvordan mer gods skal finne frem til sjøveien.

– I løpet av denne kampanjen har vi fått styrket tro på at det vil være mulig å doble godset som går på sjø. Store volumer med gods fra Europa og langs kysten av Norge går med lastebil. Vi må overbevise de som kjøper transport ved å få frem sjøtransportens fortrinn, sa Haram.

Han påpekte at sjøtransport krever planlegging, men at gevinsten er stor. Vareeierne sparer penger (30 prosent i gjennomsnitt), miljøet spares for CO2-utslipp (65 prosent besparelse på last fra Europa) og samfunnet spares for investering i veiutbygging og vedlikehold.
– Det er ingen kø i Nordsjøen – der er motorveien gratis og vedlikeholdsfri, sa Haram.

Gode forutsetninger i Drammen

Assisterende havnedirektør Ivar Vannebo fortalte om Drammen havns omfattende planer, blant annet utbyggingen av Holmen, og kunne vise til økt aktivitet på havna de siste årene.
– Vi ligger an til en økning i antall tonn over offentlig kai på 20 prosent i år, sa Vannebo. – Her på Drammen havn har vi gode forutsetninger for fortsatt vekst. Vi har bra med areal som nå økes ytterligere, våre langsiktige eiere gir oss forutsigbarhet, infrastruktur med tilgang til både jernbane og motorvei er tilstede, og gjennom aktørene som er etablert her på havna har vi godt med kompetanse, sa han.

Både vareeiere som har flyttet mer gods over på sjø og aktører som kan tilrettelegge for sjøtransport holdt innlegg under konferansen i Drammen. Blant vareeierne var Toyota Logistics Services Norway, Kid Interiør og Norsk Sveiseteknikk. I tillegg var det innlegg fra United European Car Carriers, Tschudi Lines, Nor Lines og Scandinavian Shipping & Logistics.


image
image
image
image
image
image

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies