logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Løftet om bord 600 tonn

strek
08.05.2014

Kranen ”Odin” løftet nylig 600 tonn med ”juletrær”, til en verdi av flere hundre millioner kroner, om bord i frakteskipet ”Arctic Rock”. Det er ikke helt vanlige juletrær vi snakker om, men 52 tonn tunge brønnhodeventiler, som går under bransjebetegnelsen ”juletrær”.

Ventilene monteres på det undersjøiske brønnhodet og sørger for sikker produksjon av olje og gass på havbunnen, uansett temperatur og trykk.

Brønnhodeventilene er produsert av Aker Solutions på Tranby og skal fraktes med det splitter nye frakteskipet ”Arctic Rock” til Mongstad utenfor Bergen for en siste service. Deretter går turen nordover. Ventilene skal nemlig plasseres ut i de 22 brønnene på det forsinkede Goliat-feltet på Tromsø-flaket, sammen med de 11 andre ventilene fra Aker Solutions.

Til Goliat-feltet
Ventilene har en samlet verdi på flere hundre millioner kroner, og med andre ord var det kostbar last som ”svevde” i luften noen regntunge formiddagstimer på containerhavna den 6. mai.

Forsendelsen var den største hittil når det gjelder ”juletrær” fra Aker Solutions, men det er trolig mye mer i vente i og med at selskapet nylig dro i land en storkontrakt i Angola til en verdi av 14 milliarder kroner. Det er ikke uten grunn at et internasjonalt storkonsern som Aker Solutions benytter seg av Drammen havn og spedisjon- og logistikkfirmaet Greencarrier til viktige oppdrag som dette.

image
Jørgen Vind Jørgensen, transportkoordinator Aker Solutions.

– Drammen er hjemmehavn
– Drammen er utvilsomt vår hjemmehavn her på Østlandet, ikke minst med tanke på den korte avstanden fra produksjonslokalene på Tranby og videre til Drammen. Samtidig er det ikke så mange hindringer eller utfordringer på selve transportetappen, sier transportkoordinator i Aker Solutions, Jørgen Vind Jørgensen som også ser det som en fordel at Drammen havn nå får en ny kran som kan løfte hele 140 tonn.

Erik Ove Mortensen ved Drammen havn bekrefter at den offshore-baserte aktiviteten på havna har vært økende det siste året, og han påpeker at de har store forventninger til offshoremarkedet i tiden som kommer.

Fleksibelt og effektivt
– I tillegg til beliggenhet og god krankapasitet så tror jeg dette med stor fleksibilitet og tilnærmet døgnåpen virksomhet er hovedårsakene til at store selskaper som Aker Solutions foretrekker å bruke Drammen som sin havn, sier Mortensen.

Øystein Amundsen i spedisjons- og logistikkfirmaet Greencarrier påpeker at dette er positivt for hele regionen.

– Det er svært viktig fremover at det fortsatt blir fokus på Drammen som havneby og den nærheten vi har til de store aktørene innen oljebransjen, sier Amundsen.

image

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies