logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Verdens største rederi velger Drammen havn

strek
02.03.2015

Redergiganten Maersk Line velger Drammen havn som langsiktig samarbeidspartner etter en kort og vellykket prøveperiode. Avtalen knytter havna i Drammen til et verdensomspennende sjøtransportnettverk og kan gjøre den til landets nest største containerhavn.

image
Fra venstre Roy Lauritzen, havnedirektør Einar Olsen og Bartosz Skokowski i Drammen havn ser positivt på at Maersk har vært mer tilstede på Drammen havn i første kvartal 2015.

Siden februar har Maersk valgt Drammen havn. Som en prøveordning losses containerskip med rundt 350 containere om bord, og mange av containerne går direkte på tog fra Holmen i Drammen til Alnabru og videre til Trondheim.
Nå er prøvetiden over og Maersk satser permanent på Drammen havn.

– Maersks beslutning om å velge Drammen havn som langsiktig samarbeidspartner er svært positiv for oss. Avtalen bekrefter vår solide posisjon som en moderne og intermodal havn. At godset går direkte fra båt til bane inne på havna, er en miljøfordel som bevisste rederier vet å utnytte, sier havnedirektør Einar Olsen. Han legger til: – Med to mobile havnekraner har vi økt kapasiteten og effektiviteten på containeroperasjoner, og vi er godt forberedt på å håndtere Maersks volumer.

Kan bli nest størst i landet
Maersk-kontrakten kan bety at Drammen havn trolig kan doble godsmengden – fra ca. 35.000 TEU i 2014 til ca 70.000 i 2015. En TEU er en standard 20 fots container. Avtalen med storaktøren Maersk kan dermed gjøre Drammen havn til Norge neste største containerhavn.

Det er for tidlig å si hva avtalen betyr for omsetning og antall arbeidsplasser på havna i Drammen. – Umiddelbart går vi i gang med å rekruttere flere kranførere, sier havnedirektør Olsen.

Positivt for næringslivet
Det er svært positivt for næringslivet i Drammensregionen at et oversjøisk rederi nå velger Drammen, blant annet fordi det åpner flere muligheter til å ta i bruk sjøveien som et kostnadseffektivt, sikkert og miljøvennlig transportalternativ. – I samarbeid med Maersk kan vi nå tilby regionens næringsliv bedre betingelser og legge til rette for positiv næringsutvikling, uttaler havnedirektør Olsen.

Blant de mest kjente av regionens bedrifter som benytter containertilbudet på Drammen havn i dag, er Toyota, Kid Interiør, Aass Bryggeri og Coop. Det er selskapet Green Carrier som er operatør for containertrafikken over Drammen havn.

Det meste av godset som ankommer Drammen havn, går med short sea-ruter fra Bremerhaven i Tyskland.

Fakta Maersk Line:
• Verdens største containerrederi med forbindelse til alle verdensdeler
• Opererer 610 containerskip med en kapasitet på 2,9 millioner TEU
• 374 kontorer i 116 land
• Totalt 32.600 ansatte
• Er en del av Maersk Group som har hovedkontor i København

image
For Maersk er det positivt at varene i Drammen kan gå direkte over fra sjø til bane. – Det er positivt for vår miljøprofil, sier Marit Vårdal, landansvarlig for Maersk Line Norge.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies