logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Maritim storstue i gave til byen

strek
04.04.2011

- Velkommen til et moderne samlingspunkt for byens maritime virksomhet, sier havnedirektør Einar Olsen. Det totalrenoverte Skur 1 er havnas gave til Drammens 200-års jubileum. Storstua åpnes under bybursdagen 19. juni.

- Ingen havn, ingen by. Drammen havn har i flere hundre år vært et viktig grunnlag for utvikling av byen. Det er vi også i dag, og vil være det i overskuelig fremtid, sier Einar Olsen.

Skur 1
Skuret, som opprinnelig er fra 1926, har gjennomgått et grundig og møysommelig restaureringsarbeid det siste året. Med vannbåren varme og den originale himlingen bevart er gamle og nye bygningselementer kombinert i et moderne lokale.
- Vi ønsker å vise byens maritime tilknytning i fortid, nåtid og fremtid. I tillegg til all spennende sjøfartshistorie Drammen kan by på, vil vi vise hvilken betydning havna og havnerelatert næringsvirksomhet har i dag, sier Olsen.

Lokal historie
Maritim storstue skal vise fram mye av den spennende historiene som finnes om lokale sjøfolk, deres skip, verftsindustrien, rederiene og næringslivet i regionen. Lokalhistoriker Jo. Sellæg er engasjert for å bistå i dette arbeidet, sier Olsen.

Sjømannsforeningen
Det er AD Arkitekter som har stått for ombyggingen. Ombyggingen er gjort i nært samarbeid med Drammen Sjømannsforening,  som også skal ha sine medlemsmøter her.
- Deler av den gamle riggen til seilskuta Christiane skal monteres og andre lokale sjøfartsklenodier blir også del av den permanente utstillingen i lokalet, Vi er stolte over å kunne gi byen denne gaven i jubileumsåret, sier Olsen.


image

image
image
image

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies