logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Militært materiell går sjøveien

strek
05.03.2012

Militært materiell til vinterøvelsen Cold Response 2012 ble idag lastet på Drammen havn. – Den hittil største utskipingen vi har hatt av denne typen, sier assisterende havnedirektør Ivar Vannebo.

Materiellet består blant annet av biler, pansret kjøretøy og stridsvogner og utgjør til sammen 2200 lengdemeter om bord på roro-fartøyet ”Hurst Point”. Når alt er lastet ombord går båten til Sørreisa og Troms der vinterøvelsen Cold Response avvikles fra 12. – 21. mars. Lastingen startet klokken 0400 mandag morgen og var ferdig klokken 1500. Kjøretøyene kommer med tog fra Rena leir i Østerdalen og det er en krevende planleggingsprosess som ligger bak før de er klare til utskiping fra Holmen, sier Vannebo

Koordinert logistikk
Det er Motorships AS som har klaret skipet og koordinert logistikken med Forsvaret samt sørger for at all lasten blir sikret om bord i skipet.
- Det er en spesiell type manøver når så mange militære kjøretøy skal forflyttes på en mest mulig effektiv måte. Vi legger vekt på å gjennomføre dette så praktisk og effektivt som mulig for Forsvaret, samtidig som vi har daglig drift i resten av havna, sier Vannebo.

Havna har også tidligere bistått Forsvaret i krevende transportoppdrag:
- Drammen har jernbanespor helt ned på kaikanten og det gjør omlastingen fra tog til båt meget rasjonelt, sier Vannebo. 
Når vinterøvelsen er over om tre uker, skal alt materiell skipes tilbake over Drammen havn.

image

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies