logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Odin fikk sin Frigg

strek
25.06.2014

Etter å ha vurdert nærmere 300 forslag, var det ett navn som pekte seg ut til å passe ekstra godt. Den nye krana på Drammen havn skal hete Frigg. – Vi takker alle som har engasjert seg og sendt inn forslag, sier Jarle Hansen, teknisk sjef ved Drammen havn.

Drammen havn og Drammens Tidende utlyste i samarbeid en navnekonkurranse for å finne et passende navn til den nye, store krana på Holmen.

– Vi fikk inn mange kreative og godt gjennomtenkte navn, sier Hansen. – Juryen falt ned på at Frigg var navnet som passet best i forhold til kriteriene vi la vekt på.

– Vi ønsket å ha et navn som passer med Odin. Frigg var kona til Odin i norrøn mytologi, og derfor passer dette navnet ekstra godt. Kranene benevnes ofte ved navn, derfor er det en fordel at det er et navn som er enkelt å uttale. Frigg er også et navn som kan uttales på de fleste språk, forklarer han.

De to mobile kranene vil operere ved siden av hverandre på Kattegatkaia på Holmen. Sammen vil Frigg og Odin kunne tilby en løftekapasitet og -effektivitet som ingen andre havner i Norge kan matche. Frigg kan løfte 144 tonn og Odin 100 tonn. Sammen kan de håndtere bortimot 50 containere i timen.

Inger-Lise Madsen fra Drammen var én av dem som foreslo navnet Frigg.
– Siden Frigg var kona til Odin, var det det første som falt meg inn. Jeg syns det passet godt at mann og kone skal jobbe side om side på Holmen. Og så gjorde det ikke noe at det er et jentenavn, sier hun. Inger-Lise Madsen vant trekningen blant dem som hadde foreslått navnet Frigg. Som premie får hun fire billetter til et 2-døgns cruise med Color Line fra Oslo til Kiel.

Drammen havn fikk mange svært gode navneforslag. Noen var inspirert etter tegneseriefigurer, noen etter kjente navn fra Drammen, noen etter norrøn mytologi, mens andre var gode ordspill. Krandiosa, Hulken, Skippern, Kranfrid, Kong Erik, Betzy, Ronny, David og Tor er noen eksempler på navn som ble foreslått.

image
Inger-Lise Madsen (midten) var én av dem som foreslo navnet Frigg på den nye krana på Holmen. Her sammen med juryen ved Eli Therese Strindeberg, Godt Sagt kommunikasjon og Jarle Hansen, Drammen havn, som syntes at dette var det beste forslaget.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies