logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Pasta og flis ruller inn fra Italia

strek
21.06.2013

Tonnevis med italiensk flis og pasta ruller nå inn på jernbanevogner til Scandinavian Shipping & Logistics på Drammen havn. Selskapet tar i mot og videresender varer både fra sjøveien og via jernbane.

Logistikkfirmaet i Drammen har 32 ansatte og holder til i Kjerraten på Drammen havn.  – Hittil har container-trafikken fra skip vært dominerende, men etter hvert har vi også startet å ta i mot varer via jernbane, sier leder av avdelingen i Drammen, Terje Alm, som blant annet trekker fram en forholdsvis ny aktivitet; jernbanevogner fullastet med flis og pasta fra Italia.

4.500 tonn pasta
– Det var i september i fjor at vi overtok mottak og håndtering av fliser og pasta på jernbane på havna. Totalt har vi siden oppstarten mottatt 5.200 tonn fliser og 4.500 tonn pasta. 90 prosent av volumet ankommer fra Italia mens de resterende
10 prosentene kommer fra Spania, opplyser Alm.

image
Terje Alm, avdelingsleder i Scandinavian Shipping & Logistics i Drammen.

Flisene ligger nederst i vognene som så toppes med pasta. – I Italia blir varene innhentet av lokale transportører over hele landet før de blir omlastet til jernbane på Modenas terminal utenfor Milano. Deretter går jernbanevognene direkte til Norge for omlasting til distribusjonsbil på Drammen havn, og kjørt direkte ut til forhandlere rundt omkring i landet, sier avdelingslederen.

Miljøvennlig
Alm påpeker at dette er en veldig miljøvennlig transportform.
– Vi kan få inn opptil ti jernbanevogner på en gang, og det går to semitrailere på hver vogn. Så i stedet for at det er 20 semitrailere som kjører fra Italia til Norge, er det ett tog med 10 vogner som skal hit til Drammen, sier Alm som legger til at Drammen havn nå foretrekkes i større grad enn Oslo til slik transport.

– Vår aktivitet på Drammen havn vokser, og en del av transporten som tidligere foregikk over Oslo går nå til Drammen. Dette skyldes at det er bedre plass og større fleksibilitet ved Drammen havn, sier avdelingslederen for Scandinavian Shipping & Logistics.

image

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies