logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Sommeravslutning på Christiane

strek
18.06.2013

Elevene fra klasse 6A ved Fjell skole var skjønt enige om at en tur på Christiane var den perfekte måten å starte siste skoleuke før sommerferien på. På sitt andre besøk på Drammen havn fikk de sett havna fra fjorden i strålende sol og på helt flatt vann.

Både elever og lærere gledet seg til å benytte seg av premien de vant i skolekonkurransen Drammen havn arrangerte i forbindelse med Den kulturelle skolesekken.
– Denne båtturen har dere fortjent, sa assisterende havnedirektør Ivar Vannebo. – Dere leverte en solid besvarelse i konkurransen vår, og det er tydelig at dere har lært masse om virksomheten på havna, sa han.

Veldig inspirerende
Kontaktlærerne Kristin Børsum Hernandez og Heidi Franzen opplevde at det var lett å motivere elevene til å jobbe med oppgaven.
– På Drammen havn fikk de se mye konkret og da blir de fort inspirert til å lære, sier Heidi Franzen. – Det er få som vet noe om virksomheten på havna. Hvilke muligheter som fins for dem i industrien er en viktig del av det å skape drømmer, sier hun.

image

Lærerne hadde gjort en god jobb med å få elevene til å reflektere over hva de lærte under besøket på havna.
– De var spesielt opptatt av hva som kommer i containerne og hvor det kommer fra. Noen av elevene kunne relatere det til sitt eget hjemland, forteller Kristin Børsum Hernandez. – Det var spesielt det konkrete de så som gjorde inntrykk.

Klassen brukte oppgaven til å nå flere mål i lærerplanen. De leverte den klart mest allsidige besvarelsen.

image

Vellykket sommeravslutning
– Når jeg bestiller ting fra internett, kommer det i containerne da? Var det mer industri her før? Hvor var det papirfabrikker? Spørsmålene var mange og gode. – Hvis du bestiller for eksempel en PC eller en iPhone på internett er det ganske sannsynlig at kommer den hit til havna før den havner hjemme hos deg, ja, svarer Ivar Vannebo.

Det lå mange skip inne til kai denne dagen, og elevene fikk se både containerbåten, tømmerlekteren og steintransporten. Containerbåten var større enn de hadde trodd. Elevene hadde på forhånd lært seg forskjell på styrbord og babord, og de sto i kø etter å få styre båten. Pølser, brus og is hører også med til en sommeravslutning, noe som selvfølgelig var veldig populært.

Drammen havn fortsetter samarbeidet med Drammen kommune om et besøk på havna som et tilbud i Den kulturelle skolesekken. Til neste år vil nye 6.-klassinger bli invitert til havna og få muligheten til å delta i konkurransen.

image

image

image

image

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies