logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Bruker Drammen havn for å teste undervannsutstyr

strek
15.10.2010

General Electric Oil & Gas har leid flytekaia på Lierterminalen til Drammen havn for testing av en modulær undervannsbrytermodul. Modulen skal henge på ti meters dyp i omtrent to uker.

Drammen havn ser et økende behov for å kunne tilrettelegge havnen for offshore-selskaper.
– Vi ønsker å kunne tilby kapasitet for å håndtere offshoreutstyr, og samarbeidet med General Electric er et skritt i den retningen, sier assisterende havnedirektør Ivar A. Vannebo.

– Første i verden

General Electric (GE) har brukt fem år på å utvikle modulen de nå skal teste under vann. Enheten er en effektbryter som kan bryte strømmen på én del av en undervannsinstallasjon, uten at strømmen i andre grener blir brutt.
– Dette er den første enheten av denne typen i verden, forteller Rune Sletten, prosjektleder i GE.
– Nå skal vi teste utstyret under vann. Vi skal blant annet måle temperaturstigningen, belaste modulen med strøm og sjekke at tanken ikke lekker. Modulen vil kunne brukes på 2000 meters dyp når den er ferdig, sier han.

– Vi har hatt dialog med GE om denne testingen over tid og det er hyggelig at de nå har kommet et skritt videre. Vi ser stor nytte av å være partner for denne typen selskaper, sier Vannebo. Drammen havn har meldt seg inn i samarbeidet “Subsea Valley” som er en møteplass for bedrifter som holder til i området fra Kongsberg til Lysaker, og som leverer systemer og teknologi til oljeinstallasjoner verden over.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies