logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Den miljøvennlige vannveien

strek
31.03.2011

130 digre tømmerbiler måtte tatt turen fra Drammen til Trøndelag for å frakte like mye tømmer som én båt klarer. Båttransport er miljøvennlig transport i praksis.

- Drammen Havn ligger sentralt og har plass til store båter. Det var viktig for Viken Skog da de sendte 7500 kubikkmeter sagtømmer til Trøndelag. Det er ikke alle havner som kan håndtere volum i denne størrelsen, sier Anders Terum i Viken Skog som sto for utskipingen i samarbeid med Scandinavian Shipping Drammen AS.
Båttransport er både praktisk og kostnadseffektivt for Viken Skog som har medlemmer rundt hele Oslofjorden. Når tømmerbilene har hentet tømmeret i skogen kjører de til Lierstranda der det blir målt – og så videre til havna.

Sentralt
- Drammen er dermed sentralt med tanke på lavest mulig transportkostnader og er fleksibelt i forhold til ulike båtstørrelser, sier Terum.  Her kan også de store båtene komme til og vi trenger ikke vente på at en mindre båt blir ledig.
Det er fjerde gang de benytter båt for å transportere tømmer nordover.
- Siden båtene laster litt ulikt er det alltid spennende å se om det blir plass til alt, smiler han.  Det går stort sett veldig bra!

Politikk i praksis
Assisterende havnedirektør Ivar Vannebo forteller at en halv kilometer av kaikanten i Drammen var dekket av tømmer i dagene før båten gikk.
-  Til denne typen last er sjøtransport suveren. Anslagsvis erstatter den om lag 130 trailerlass på veiene opp til Trøndelag, og det er et viktig poeng når man ser på hva havna kan bidra med – både for næringslivet og for miljøet. På denne måten er vi med på å oppfylle nasjonale politiske transportmål i praksis, sier han.

imageimageimage

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies