logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Trepellets ut i Europa via Drammen havn

strek
04.03.2020

Mandag 2. mars lastet fartøyet “Rix Star” den første last med 3.100 tonn trepellets til husholdninger i Danmark. De kommende år skal det eksporteres et betydelig volum med pellets ut i Europa via Drammen havn.

Fornybar energi
I 2018 inngikk Moelven Pellets AS og Drammen havn en fem års avtale om eksport av pellets til det europeiske markedet. Nå har første båt seilt fra havna som skal forsyne Europa med den fornybare energikilden.

Fra den nye fabrikken på Sokna som har en produksjonskapasitet på 80.000 tonn pr. år, produseres trepellets fra restråstoff av tømmer fra norske skoger. Moelven Pellets bruker energi og flisprodukter fra regionen i produksjonen og er den første fabrikken i sitt slag som er energimessig fullintegrert i et sagbruk.

Til oppdraget med å laste skipene har Drammen havn gått til innkjøp av en ny grabb som er spesiallaget til formålet og kran «Pernille» har blitt oppgardert for bulklastingen .

Tilbake til våre røtter
– Drammen havns forbindelse til skognæringen har alltid vært sterk. Produksjon og eksport av trepellets er et nytt og innovativt grep og en måte å utnytte skogen på som bidrar positivt til miljøet. At vi på Drammen havn kan tilby en god logistisk løsning for en nyskapende bedrift og et slikt produkt, er vi meget fornøyd med, forteller havnedirektør Einar Olsen.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies