logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Tschudi fikk logistikk-pris

strek
23.10.2013

Felix Tschudi i Tschudi Shipping Company AS, som nylig åpnet en ny ukentlig containerlinje til Drammen havn, er tildelt Moderne Transport-prisen.

Fagbladet Moderne Transport har hvert år siden 1969 delt ut en pris til en bransjepersonlighet som har bidratt ekstraordinært til utviklingen av norsk logistikk. Prisen deles ut under den årlige konferansen «Transport & Logistikk» som i år foregikk på Gardermoen fra 21. til 22. oktober med til sammen 800 deltakere.

Prisen gikk til eier og styreformann i Tschudi Shipping Company AS, Felix H. Tschudi.

– Dette var veldig overraskende og hyggelig. Akkurat når det gjelder innsatsen i nord, har jeg nok bidratt en del, men når det gjelder logistikken må mye av æren gå til hele Tschudi Logistics og managing director; Eskil Ødegaard, sa Tschudi da han fikk prisen overrakt under festmiddagen på konferansen mandag kveld.

Fortjent
Drammen havn er også veldig fornøyde med at en viktig kunde har fått tildelt den prestisjefulle prisen. I september i år etablerte Tschudi Lines en ny rute mellom Baltikum og Drammen. Dermed ble Drammen havn den første havnen i østlandsområdet med ukentlig containerlinje fra Finland, Estland og Litauen. Og markedets respons på tilbudet har vært god.

– Vi gleder oss over at Felix Tschudi har fått prisen. Tschudi har våget å satse utradisjonelt, og han har bevist at det går an å flytte store volumer fra vei til sjø. Med den nye linjen til Baltikum har Tschudi på ny bevist at de evner å tenke nytt vedrørende Short Sea-shipping, sier assisterende havnedirektør ved Drammen havn, Ivar Vannebo.

Før Felix Tschudi gikk inn i familieselskapet Tschudi & Eitzen i 1989, jobbet han ved finanshuset AWT i Wien. Der spesialiserte han seg på handel med Øst-Europa og Sovjet. Juryen påpeker at nettopp erfaringen med de tidligere østblokk-landene, og det unike prosjektet med å åpne for internasjonal kommersiell skipsfart gjennom Nordøstpassasjen, er hovedgrunnene til at Felix Tschudi fikk årets pris.

Pionérarbeid i øst
I følge nettstedet http://www.mt.logistikk.no sendte nemlig Tschudi Shipping Company, i samarbeid med danske Nord Bulk Carriers, en last med jernmalmkonsentrat fra Kirkenes til Kina gjennom Nordøstpassasjen. Det var den første transporten nord for Russland mellom to ikke-russiske havner med et ikke-russisk skip med ikke-russisk last.

Arbeidet med den første transporten har åpnet for en stadig økning i trafikken på den nordlige ruten mellom Europa og Asia. I tillegg har Tschudi vært sentral i opprettelsen av Centre for High North Logistics – et ressurssenter med informasjon om logistikk i nordområdene.

image
Prisvinner Felix Tschudi blir gratulert av havnedirektør ved Drammen havn, Einar Olsen.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies