logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Vant båtopplevelse på fjorden

strek
12.06.2015

Klasse 6A ved Bragernes skole innkasserte årets førstepremie i skolekonkurransen til Drammen havn. Her ser vi de unge, jublende vinnerne feire seieren.

– Dere leverte en svært grundig og innsiktsfull oppgave, roste assisterende havnedirektør Ivar Vannebo, mens elevene hoppet om bord i Christiane.

Premien til den klassen som leverer den beste oppgaven er nemlig en tur i Drammensfjorden med galeasen Christiane. I tre år har Drammen havn hatt besøk av alle 6.-klassingene i Drammen kommune. Det betyr at til sammen 2.400 elever har lært om aktiviteten som foregår på havna, miljøvennlig sjøtransport og betydningen havna har for næringslivet i regionen.

Nyttig kunnskap
– Vi har lært om hvor ting vi har hjemme kommer fra, som for eksempel at det kommer mobiltelefoner og kameraer fra Japan og Kina, puter og gardiner fra India, brød og bakervarer fra Frankrike og biler fra Tyskland, sier Nikolai Moe.

– Når vi var på busstur på Holmen så jeg en Lamborghini, det var jo litt kult, sier Olav Toori Tayoro-Grønmyr.
– Det var også veldig overraskende at det kommer så mange Tesla-biler hit. Det visste jeg ikke fra før. Jeg ble også overrasket over hvor store kranene er og at de kan flytte på seg, sier han.

Bygger bystolthet
Skoleopplegget er en del av Den kulturelle skolesekken, og Drammen kommune har altså hatt et samarbeid med Drammen havn i tre år. Både kommunen og skolene er godt fornøyd med samarbeidet.
– Elevene får med seg utrolig nyttig kunnskap som ikke fins i ei lærebok. De danner seg bilder av det de ser og opplever, som de kan knytte kunnskapen til. Sammen med byvandringen ”ArkitekTUR” som alle elevene er på i 5. klasse, lærer de masse om byhistorien til Drammen. Dette er virkelig med på å bygge bystolthet, sier kulturkonsulent i Drammen kommune, Christin Hoff.

Lærer Øystein Momrak Bergan på Bragernes skole forteller at de har jobbet med temaene sjøtransport og havnevirksomhet i flere fag.
– Vi forberedte oss på temaene før vi skulle på besøk på havna og har altså jobbet med oppgaven i grupper i etterkant. Deretter valgte vi ut de beste resultatene til å representere klassen i konkurransen, sier han. – Vi har kunnet knytte oppgaven til fag som for eksempel historie og data, og elevene har vært svært engasjerte, sier han.

Besøket på havna som alle elevene har vært på, har bestått av visning av en film, gjennomgang av en presentasjon og oppgaveløsing i Maritim storstue – Skur 1. Deretter har de vært på en busstur på Holmen for å se på havnevirksomheten.
– Vi har hatt besøk av mange engasjerte elever og lærere, og har inntrykk av at mange har fått mye ut av besøket, sier assisterende havnedirektør Ivar Vannebo. – Noen elever kan utrolig mye før de kommer på besøk hit, mens lærekurven er bratt for andre.

Under turen med Christiane fikk elevene se havna fra sjøsiden. Vannebo kunne forklare elevene enda mer om de ulike varestrømmene som kommer til havna.
– Containerbåten dere ser kom for eksempel inn i dag tidlig med 200 containere som skal være ferdig losset i ettermiddag. Containerbåtens navn, Borussia Dortmund, utløste en diskusjon om hvorfor båten hadde fått nettopp dét navnet.

image
Hele klasse 6A på båttur med galeasen Christiane. Her sammen med kulturkonsulent i Drammen kommune, Christin Hoff, til høyre og assisterende havnedirektør Ivar Vannebo i bakre rekke.

image
F.v. Armand Skjønnhaug, Adrian Dietrichs, Olav Toori Tayoro-Grønmyr, Lavrans Borgen, Marcus Luzio og Nikolai Moe jubler for premien.

image
F.v. Mina Øien og Catherine Short Olsen koser seg på båttur.

image
Noen av elevene hadde vært på tur med Christiane før, mens andre aldri hadde vært på en så stor båt før. F.v. Adrian Dietrichs, Mads Stannes Reek og Yafa Salah.

image
Ikran Sharif Arif prøver seg som kaptein. Her sammen med Morten Hansen i Drammen havn.

image
F.v. Milla Enger Iversen, Sofie Berg Thune, Henriette Widerøe og Julie Rudzinska.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies