logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Varmt vann til verden

strek
25.08.2011

– Vi prøver å få flere kunder med på å få varene levert sjøveien. Det er rimeligere og definitivt mer miljøvennlig, sier Nils Anders Lien.

Lien er logistikksjef ved Oso Hotwater på Hokksund, og sender ukentlig én til to containere ut fra Drammen havn.
– Vi må bare forsikre kundene som tviler om at det går minst like greit som med bil, smiler logistikksjefen. – At fleksibiliteten blir noe mindre og at det kan ta litt lengre tid er ikke noe problem når det er avklart på forhånd.

Toll på bil

Hokksundbedriften produserer 120 000 varmtvannsberedere i året, og har kunder over hele verden.

– Vår eier er veldig opptatt av miljø, og båt er jo en super transportmåte da. Det gir mulighet til mer samlast, dessuten slipper vi harde tollbelastninger for eksempel i Tyskland der det virkelig koster å benytte vegnettet. Flere europeiske land har også forbud mot å kjøre vogntog på autobahn i helgene, så bil-løsningen har helt klart også etter hvert klare begrensninger!

Mer på kjøl

Til båttransport utenom Europa benytter Oso Hotwater havnene i Larvik eller Oslo.

– Vi må til Oslo for å få linjer til USA og Asia. Veien mellom Oslo og Drammen er vel en av landets mest trafikkerte strekninger, og der går det mange ganger veldig tregt. Så hvis det dukker opp et tilbud om transatlantisk transport fra Drammen, kan vi gjerne snakkes, smiler
Lien.

Han forteller at Oso også jobber med å få eksporten til det russiske markedet over på kjøl.
– Den ville spart norske veier for mange slitne russiske vogntog som vil frakte varer selv, heller enn at vi sender til dem. Men siden det er kjøperen som bestemmer hvilken
transport som skal benyttes, er vi foreløpig bare i begynnelsen på denne prosessen.

– Til noen destinasjoner har jo vi ikke noe annet valg enn bil, men ønsker helt klart å bruke mer containere i Europa på sikt, oppsummerer han.


image

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies