logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Vinneren er kåret!

strek
12.06.2013

Vinneren av Drammen havns konkurranse i forbindelse med Den kulturelle skolesekken er kåret. Klasse 6A ved Fjell skole gikk av med seieren, og mandag 17. juni skal de på tur med Christiane.

Alle 6.-klassene i Drammen kommune har vært på besøk på Drammen havn i regi av Den kulturelle skolesekken. Som en del av læringsopplegget fikk klassene tilbud om å levere et etterarbeid, og samtidig være med i konkurransen om en tur med galeasen Christiane. Drammen havn fikk inn ni innleveringer.

– Alle besvarelsene vi fikk inn var utrolig kreative og vi setter stor pris på at skolene har brukt tid på dette i etterkant av besøket på havna. Det er moro å se hva elevene husker og har lært etter å ha vært på besøk hos oss, sier assisterende havnedirektør, Ivar Vannebo, som i løpet av dette skoleåret har tatt imot ca 750 6.-klassinger.

6A ved Fjell skole utmerket seg ved å levere et solid og grundig arbeid, og det er tydelig at hele klassen har bidratt.
– Vi er svært imponert over arbeidet de har levert. Elevene har vist stor kreativitet og variasjon i besvarelsen sin. De har også reflektert over hva de lærte under besøket, sier Vannebo.

Fjell skole brukte flere fremstillingsmetoder i arbeidet sitt. De har laget en rap på bakgrunn av besøket på havna og produsert flere animasjoner, i tillegg til å svare på teoretiske spørsmål og illustrert med tegninger.

imageMandag 17. juni skal hele klassen på tur med Christiane. Fra kl 9 til 11 skal de seile med galeasen – som er en seilskute som ble bygget på Berger i 1879 og som har hørt hjemme i Drammen siden 1925. I dag er det sjøspeiderne som eier skuta, og de bruker den som treningsfartøy.

Drammen havn – Hvilke varer kommer? (YouTube)
Drammen havn – Hvor kommer varene fra? (YouTube)
Drammen havn – En oppsummering (YouTube)
Drammen havn – Hva lærte 6A? (YouTube)

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies