logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Fanget søppel på stranden

strek
15.05.2019

Drammen havn og Kirkens Bymisjon gikk i år sammen om å rydde opp langs Gullaugodden. 80 fulle sekker søppel ble fangsten i det våte været.

image STRANDRYDDE-GJENGEN: Det ble en kald og våt affære for gjengen som ryddet strandsonen på Gullaug sist torsdag, men alle leverte varene så det holdt. Fra venstre Kirsten Kleveland fra Drammen kommune, Tom Sørum fra Oslofjordens Friluftsråd, Mohan fra Kirkens Bymisjon, Ivar Vannebo fra Drammen havn samt Ingvar, Halvor, Frode, Erlend og prosjektleder Jon Dahl fra Kirkens Bymisjon i Drammen. Monica, Stian og Sigurd fra Kirkens Bymisjon var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Bjørn Heidenstrøm

Aksjonen er en del av Hold Norge Rents landsomfattende ”Strandryddeuke” der over 40.000 frivillige deltok. I løpet av nærmere 1400 aksjoner er så langt 46 tonn avfall samlet inn fra strender, holmer, øyer, på havbunnen og langs vassdrag og innsjøer.

Det var tredje året på rad at Drammen havn var samarbeidspartner for strandryddeaksjonen sammen blant andre Drammen kommune, Oslofjordens Friluftsråd og Skjærgårdstjenesten som stilte spesialbåt til disposisjon.– OVERRASKET OVER OMFANGET

– I Drammen havn er vi veldig glade for økt fokus og bevisstgjøring rundt forurensing og forsøpling av strender, fjorder og hav. Samtidig ønsker vi selv å ta et ansvar og bidra til å rydde opp.  Og i år valgte vi ut en strandsone som lenge har vært lite tilgjengelig, nemlig Gullaugodden, sier assisterende havnedirektør Ivar Vannebo som innrømmer at han ble veldig overrasket over omfanget av søppel i området.

– Vi konsentrert oss om å samle inn plast og ispor som det til gjengjeld var masser av, og tomme plastdunker fant vi nesten over alt. Jeg anslår at vi bare i løpet av torsdagen samlet inn 70-80 fulle sekker med avfall. Og representantene fra Oslofjordens Friluftsråd konkluderte raskt med at her gjenstår det mye rydding også i tiden som kommer, sier Ivar Vannebo som opplyser at alt innsamlet avfall nå blir analysert for å blant annet kunne kartlegge hvor det stammer fra.

KIRKENS BYMISJON TRÅDTE TIL

Nytt av året var at Drammen havns samarbeidspartner; Kirkens Bymisjon i Drammen, støttet aksjonen med med flere frivillige, og Vannebo var veldig imponert av de frivilliges innsats i det svært så sure været.

– Våre deltakere bryr seg ikke så mye om været. De har langt alvorligere ting å bekymre seg over. Så alle som ble spurt om å bli med takket ja med en gang, og det ble en kjempeflott og ikke minst bevisstgjørende opplevelse for oss alle. En av deltakerne sa etter aksjonen at han heretter aldri kommer til å kaste noe i sjøen, sier prosjektleder Jon Dahl i Kirkens Bymisjon i Drammen som gjerne blir med på strandryddeaksjonen også neste år.

image
STORFANGST: Totalt ble det samlet inn mellom 70 og 80 sekker med plast og isopor i strandområdet ved Gullaugodden, her med Mohan fra Kirkens Bymisjon helt i front. – Nå skal jeg aldri mer kaste søppel i sjøen, uttalte en av Kirkens Bymisjons deltakere etter ryddeaksjonen. Foto: Bjørn Heidenstrøm

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies