logo

FORSIDE HAVNA SKUR 1 KONTAKT ENGLISH

 


Forside > Havna >

Tusenvis tok turen til havna

strek
25.08.2014

Det var folksomt på havna søndagen under Drammen Elvefestival, da Drammen havn inviterte til “Åpen havn”. Det var mulig å få omvisning på en bilbåt, prøve seg som rallyfører og gravemaskinfører, besøke utstilling med nye og gamle biler og se nærmere på isbryteren ”Thor III”, kystvaktas ”KV Nornen” og galeasen ”Christiane”.

I år er det 50 år siden den første bilen ble importert til Drammen, og dette ønsket Drammen havn å markere med en åpen dag. I tillegg til å invitere til ”Åpen havn” ble 50-årsjubileet også markert gjennom utgivelsen av en egen jubileumsbok.

Ett av de mest spennende innslagene var nok for mange trekningen av vinneren i ”Bilhavn-quizen”, et samarbeid mellom Drammen havn og Byavisa. Hele 225 personer deltok i konkurransen, der man fikk testet sin kunnskap om Drammen havn. Vinneren fikk ett års gratis privatleie av en splitter ny Toyota Aygo.

– Og jeg som aldri vinner noe
Da var ”stinn brakke” utenfor Skur 1 da havnedirektør Einar Olsen og assisterende havnedirektør Ivar Vannebo dro i gang det hele og til slutt trakk ut Inger Randi Themte fra Krokstadelva som vinner.
– Og jeg som aldri bruker å vinne noe. Dette var kjempemoro, sa en sprudlende fornøyd 69-åring rett etter at daglig leder i Toyota Drammen, Jan Lie Amundsen, hadde overlevert bilen. Toyota har hatt sitt norske hovedkontor i Drammen siden begynnelsen av 1980-tallet. Toyota Aygo’en, som selskapet nå altså stiller til gratis disposisjon for ett år inkludert forsikring og service, er en helt ny bybil-modell som først introduseres i neste måned.

Vinneren fra Nedre Eiker er pensjonert lærerassistent og kjører til daglig Honda. – Nå må jeg vel parkere Hondaen ett års tid og kjøre denne moderne og oransje bilen isteden, smiler Inger Randi som tror det var til god hjelp under quizen at hun tidligere hadde vært med på en omvisning på Drammen havn.

Stor interesse
I tillegg til gratis privatleie av en bil i ett år, ble det trukket ut vinnere av tre klippekort på 20 bilvask fra Bilia, lakkforsegling fra Autolink og rengjøring og rens hos Auto Transport Service.

Havnedirektør Einar Olsen var veldig fornøyd med både deltakelsen på quizen, den brede kunnskapen om Drammen havn og ikke minst med det store oppmøtet på ”Åpen havn”. – Det er fint å få vist fram litt av det vi holder på med her på havna, påpekte havnedirektøren.

image

VINNER: Inger Randi Themte (69) fra Krokstadelva var strålende fornøyd etter å ha vunnet ”Bilhavn-quizen” og ett år gratis privatleie av en Toyota Aygo. Her flankert av havnedirektør Einar Olsen (t.v.) og daglig leder i Toyota Drammen, Jan Lie Amundsen.

image
Ivar Vannebo (t.v.) og Einar Olsen deler ut flotte premier til de heldige vinnerne i “Bilhavn-quizen”.


image
Det var mange flotte veteranbiler å se på “Åpen havn”.


Alle foto Torbjørn Tandberg.

 

 

 

logo

 

 

 

 

Kontaktinformasjon
post@drammenhavn.no
Tel: +47 32 20 86 50
Fax: +47 32 20 86 51
Org.nr.: 970 530 169

Besøksadresse
Drammen havn
Hans Kiærsgate 1A
3003 Drammen

Postadresse
P.b. 636, Strømsø
3003 Drammen

 

Personvern og cookies